Vepřová panenka s batátovým pyré

Máte rádi nové chutě a hledáte nový originální recept? Zkuste naši vepřovou panenku s batátovým pyré! Pro tento recept jsme využili náš BIO RAW kokosový olej Kulau, který neobsahuje laktózu, cholesterol, ani lepek, navíc se na rozdíl od ostatních olejů nepřepaluje a neprská. Olej navíc celý pokrm pěkně provoní kokosem a dodá mu exotický nádech.
Kokosáky si prohlédněte na tomto odkazu.
Jako vývar do základu omáčky jsme využili sypkou zeleninovou směs s bylinkami, mořskou solí a mořskými řasami Wakame. Směs je vhodná pro dochucení salátů, polévek, omáček, ryb nebo těstovin. Neobsahuje žádný glutamát, ani jiné přidané látky, je navíc bez kvasnic i lepku.
Zdravou zeleninovou směs si prohlédněte na tomto odkazu.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
RECEPT /30 minut
INGREDIENCE
- 500 g vepřové panenky
- 1 kg sladkých brambor
- 100 ml smetany
- 100 ml vývaru
- 1 ks cibule
- 1 stroužek česneku
- máslo
- kokosový olej, sůl, pepř, chilli
POSTUP
Nejprve očistíme vepřovou panenku, nakrájíme ji na tlustší plátky a ochutíme solí a pepřem. Batáty neboli sladké brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Na pánvi si mezitím rozpálíme kokosový olej a zprudka osmažíme vepřovou panenku. Maso poté vyjmeme z pánve a necháme odležet. Do pánve s výpekem přidáme na drobno nakrájenou cibulku a česnek, necháme orestovat dozlatova, přidáme vývar a na chvíli povaříme. Nakonec pro zjemnění přilijeme smetanu, případně trochu kokosového mléka svaříme a dochutíme.
Batáty scedíme, přidáme trochu másla a dochutíme solí, pepřem a chilli dle chuti. Nakonec vše dohromady rozmačkáme, případně rozšleháme mixérem. Takto připravenou vepřovou panenku s omáčkou lze podávat také s batátovými hranolky na kokosovém oleji. Recept na hranolky naleznete zde.
Dobrou chuť!