Vepřová panenka s batátovým pyré

Vepřová panenka s batátovým pyré

Máte rádi nové chutě a hledáte nový originální recept? Zkuste naši vepřovou panenku s batátovým pyré! Pro tento recept jsme využili náš BIO RAW kokosový olej Kulau, který neobsahuje laktózu, cholesterol, ani lepek, navíc se na rozdíl od ostatních olejů nepřepaluje a neprská. Olej navíc celý pokrm pěkně provoní kokosem a dodá mu exotický nádech.

Kokosáky si prohlédněte na tomto odkazu.

Jako vývar do základu omáčky jsme využili sypkou zeleninovou směs s bylinkami, mořskou solí a mořskými řasami Wakame. Směs je vhodná pro dochucení salátů, polévek, omáček, ryb nebo těstovin. Neobsahuje žádný glutamát, ani jiné přidané látky, je navíc bez kvasnic i lepku.

Zdravou zeleninovou směs si prohlédněte na tomto odkazu.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT /30 minut

INGREDIENCE

  • 500 g vepřové panenky
  • 1 kg sladkých brambor
  • 100 ml smetany
  • 100 ml vývaru
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • máslo
  • kokosový olej, sůl, pepř, chilli

POSTUP

Nejprve očistíme vepřovou panenku, nakrájíme ji na tlustší plátky a ochutíme solí a pepřem. Batáty neboli sladké brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Na pánvi si mezitím rozpálíme kokosový olej a zprudka osmažíme vepřovou panenku. Maso poté vyjmeme z pánve a necháme odležet. Do pánve s výpekem přidáme na drobno nakrájenou cibulku a česnek, necháme orestovat dozlatova, přidáme vývar a na chvíli povaříme. Nakonec pro zjemnění přilijeme smetanu, případně trochu kokosového mléka svaříme a dochutíme.

Batáty scedíme, přidáme trochu másla a dochutíme solí, pepřem a chilli dle chuti. Nakonec vše dohromady rozmačkáme, případně rozšleháme mixérem. Takto připravenou vepřovou panenku s omáčkou lze podávat také s batátovými hranolky na kokosovém oleji. Recept na hranolky naleznete zde.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout