Tipy na přípravu BIO zeleného chai čaje
Jste milovníky orientálních chai čajů? Jste tady správně! Přinášíme vám netradiční tipy, jak si připravit osvěžující silný zelený čaj z indické provincie Darjeeling doplněný povzbuzující směsí orientálních bylinek a aromatického východního koření - zázvor, skořice, lékořice, citronová tráva, pomerančová kůra, hřebíček.
Víte, že kromě zeleného chai čaje máme v nabídce také černý chai čaj nebo směs koření pro přípravu pro přípravu lahodného voňavého orientálního čaje Masala?
Všechny druhy chai čaje si prohlédněte na tomto odkazu.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
RECEPT / 15 minut
INGREDIENCE NA STUDENOU I TEPLOU VERZI
- BIO zelený chai čaj s orientálním kořením
- citron
- jablečný mošt/čerstvá jablka
- med
POSTUP
První tip je v podobě ledového čaje s citronem. Začneme klasickou přípravou čaje - sáček přelijeme horkou vodou a necháme tři minuty louhovat. Poté necháme čaj vychladnout, přidáme led a plátek citronu.
Druhý tip je v podobě čaje s horkým jablečným moštem. Nejprve si připravíme jablečný mošt. V případě kupované verze mošt pouze ohřejeme, v případě domácí verze si oloupeme jablka, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit s trochou vody a medu. Necháme vařit, dokud jablka nezměknou a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Připravíme si chai čaj - sáček přelijeme horkou vodou a necháme tři minuty louhovat a přelijeme jablkovým moštem dle chuti.
Dobrou chuť!