Kokosové Míša řezy
Přemýšlíte nad lehkým sladkým dezertem? Volba číslo jedna jsou jednoznačně Míša řezy, které všichni známe. Ale co už ne všichni znají, je vylepšená, zdravější verze s naším lahodným BIO kokosovým olejem Kulau z dalekých Filipín! Víte, že kokosový olej, mimo mnohých pozitivních účinků na naše zdraví, zrychluje metabolismus? Tuhle sladkou dobrotu si tedy můžete dát (téměř) bez výčitek :-)
Moučník má díky použití oleje Kulau jemnou kokosovou vůni a chuť - což je v kombinaci s čokoládou a tvarohem naprosto dokonalé. Připravovali jsme ho v létě a dozdobený čerstvou jahodou nám perfektně přišel k chuti i v teplém počasí. Používejte kvalitní ingredience! O výhodách kokosáku Kulau nejspíš už víte. Nebojte se ale kvalitního plnotučného tvarohu ani hořké čokolády! Kakao blahodárně působí na naši nervovou soustavu, tvaroh a vejce jsou kvalitním zdrojem bílkovin a čerstvé ovoce dodá vitamíny a krásně celý dezert odlehčí ;-)
Na pečení doporučujeme velké výhodné balení 1l 100% BIO kokosového oleje Kulau
- objednat si ho můžete přímo tady.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
RECEPT /35 minut (příprava a pečení)
TĚSTO
- 4 vejce (rozdělit na žloutky a bílky)
- 8 pol. lžic polohrubé mouky
- 7 pol. lžic moučkového cukru *
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 5 pol. lžic kakaa
- 5pol. lžic mléka
- 6 pol. lžic kokosového oleje Kulau
* TIP! Pro vylepšení nutriční hodnoty ale můžete nahradit moučkový cukr 8 pol. lžícemi kokosového cukru! Dodáte moučníku zinek, železo a inulín (probiotickou vlákninu). Krém bude mít lehce karamelovou barvu a kakaovo-oříškový nádech.
KRÉM
- 2 polotučné tvarohy
- 1 zakysaná smetana
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr dle chuti
POLEVA
- 50g másla
- 100g (jedno balení) čokolády na vaření *
* TIP! Překvapte a vykoušejte místo "klasiky" nějakou z našich čokolád! Výbornou kombinaci vytvoříte například použitím hořké čokolády s mletou peruánskou kávou od Seed & Bean.
POSTUP
Jako první smíchejte sypké ingredience. Poté si oddělte žloutky od bílků - z bílků vyšlehejte sníh a žloutky utřeme s pár lžičkami cukru. Do mísy s připravenou sypkou směsí přidejte kokosový olej, mléko a žloutky s cukrem a důkladně promíchejte. Nakonec opatrně přimíchejte sníh. Takto hotové těsto dáte na plech s pečícím papírem a vložíte do trouby předehřáté na 170 stupňů na 20 minut.
Mezitím co se vám peče korpus si připravte krém a polevu. Tvarohy, zakysanou smetanu a vanilkový cukr smíhejte dohromady a jen doslaďte podle chuti. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni.
Hotový korpus nechte vychladnout, potom ho potřete tvarohovým krémem a polijte rozpuštěnou čokoládu. Takhle hotový moučník dejte do lednice nejméně na hodinu (nejlépe i přes noc), aby pořádně ztuhl.
Dobrou chuť!