Kokosové Míša řezy

Kokosové Míša řezy

Přemýšlíte nad lehkým sladkým dezertem? Volba číslo jedna jsou jednoznačně Míša řezy, které všichni známe.  Ale co už ne všichni znají, je vylepšená, zdravější verze s naším lahodným BIO kokosovým olejem Kulau z dalekých Filipín! Víte, že kokosový olej, mimo mnohých pozitivních účinků na naše zdraví, zrychluje metabolismus? Tuhle sladkou dobrotu si tedy můžete dát (téměř) bez výčitek :-) 

Moučník má díky použití oleje Kulau jemnou kokosovou vůni a chuť - což je v kombinaci s čokoládou a tvarohem naprosto dokonalé. Připravovali jsme ho v létě a dozdobený čerstvou jahodou nám perfektně přišel k chuti i v teplém počasí. Používejte kvalitní ingredience! O výhodách kokosáku Kulau nejspíš už víte. Nebojte se ale kvalitního plnotučného tvarohu ani hořké čokolády! Kakao blahodárně působí na naši nervovou soustavu, tvaroh a vejce jsou kvalitním zdrojem bílkovin a čerstvé ovoce dodá vitamíny a krásně celý dezert odlehčí ;-)

Na pečení doporučujeme velké výhodné balení 1l 100% BIO kokosového oleje Kulau 

- objednat si ho můžete přímo tady.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

   RECEPT /35 minut (příprava a pečení)

TĚSTO

  • 4 vejce (rozdělit na žloutky a bílky)
  • 8 pol. lžic polohrubé mouky
  • 7 pol. lžic moučkového cukru *
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 5 pol. lžic kakaa
  • 5pol. lžic mléka
  • 6 pol. lžic kokosového oleje Kulau

* TIP! Pro vylepšení nutriční hodnoty ale můžete nahradit moučkový cukr 8 pol. lžícemi kokosového cukru! Dodáte moučníku zinek, železo a inulín (probiotickou vlákninu). Krém bude mít lehce karamelovou barvu a kakaovo-oříškový nádech. 

KRÉM

  • 2 polotučné tvarohy
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr dle chuti

POLEVA

  • 50g másla
  • 100g (jedno balení) čokolády na vaření *

* TIP! Překvapte a vykoušejte místo "klasiky" nějakou z našich čokolád! Výbornou kombinaci vytvoříte například použitím hořké čokolády s mletou peruánskou kávou od Seed & Bean.

POSTUP

Jako první smíchejte sypké ingredience. Poté si oddělte žloutky od bílků - z bílků vyšlehejte sníh a žloutky utřeme s pár lžičkami cukru. Do mísy s připravenou sypkou směsí přidejte kokosový olej, mléko a žloutky s cukrem a důkladně promíchejte. Nakonec opatrně přimíchejte sníh. Takto hotové těsto dáte na plech s pečícím papírem a vložíte do trouby předehřáté na 170 stupňů na 20 minut.

Mezitím co se vám peče korpus si připravte krém a polevu. Tvarohy, zakysanou smetanu a vanilkový cukr smíhejte dohromady a jen doslaďte podle chuti. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni.

Hotový korpus nechte vychladnout, potom ho potřete tvarohovým krémem a polijte rozpuštěnou čokoládu. Takhle hotový moučník dejte do lednice nejméně na hodinu (nejlépe i přes noc), aby pořádně ztuhl.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout