Kávová zrna v hořké čokoládě

Kávová zrna v hořké čokoládě

Honí vás mlsná? Připravte si kávová zrna v hořké čokoládě! Recept je jednoduchý a příprava zabere jen pár minut. Pro tento recept jsme zvolili belgickou hořkou čokoládu řady Chocolates From Heaven s vysokým podílem peruánského kakaa. Čokoláda v BIO a Fairtrade kvalitě je vyrobena v malé rodinné čokoládovně Klingele v belgickém městě Ghent.

Kávová zrna jsme rovněž zvolili z Peru - 100% BIO Arabiku přímo z oblasti Machu Picchu. Káva je pěstována v extrémních nadmořských výškách a zachovává si tóny hořké čokolády a oříšků - ideální v kombinaci s naší zvolenou čokoládou!

- zrnkovou kávu Machu Picchu můžete objednat přímo tady.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

   RECEPT / 10 minut + tuhnutí

INGREDIENCE

  • 4 lžíce kávových zrn
  • 70g hořké čokolády

POSTUP

Ve vodní lázni si necháme rozpustit hořkou čokoládu. Stáhneme z plotny a do čokolády vsypeme kávová zrna a dobře promícháme. Poté jednotlivá zrna pokládáme na plech vystlaný pečícím papírem a necháme ztuhnout. Ihned spotřebujte.

TIP! Pro výraznější chuť doporučujeme po ztuhnutí čokolády vložit zrna do zbylé rozpuštěné čokolády a obalit ještě jednou/dvakrát.

Dobrou chuť!

 

Odeslat článek známému   Vytisknout