Kávová zrna v hořké čokoládě
Honí vás mlsná? Připravte si kávová zrna v hořké čokoládě! Recept je jednoduchý a příprava zabere jen pár minut. Pro tento recept jsme zvolili belgickou hořkou čokoládu řady Chocolates From Heaven s vysokým podílem peruánského kakaa. Čokoláda v BIO a Fairtrade kvalitě je vyrobena v malé rodinné čokoládovně Klingele v belgickém městě Ghent.
Kávová zrna jsme rovněž zvolili z Peru - 100% BIO Arabiku přímo z oblasti Machu Picchu. Káva je pěstována v extrémních nadmořských výškách a zachovává si tóny hořké čokolády a oříšků - ideální v kombinaci s naší zvolenou čokoládou!
- zrnkovou kávu Machu Picchu můžete objednat přímo tady.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
RECEPT / 10 minut + tuhnutí
INGREDIENCE
- 4 lžíce kávových zrn
- 70g hořké čokolády
POSTUP
Ve vodní lázni si necháme rozpustit hořkou čokoládu. Stáhneme z plotny a do čokolády vsypeme kávová zrna a dobře promícháme. Poté jednotlivá zrna pokládáme na plech vystlaný pečícím papírem a necháme ztuhnout. Ihned spotřebujte.
TIP! Pro výraznější chuť doporučujeme po ztuhnutí čokolády vložit zrna do zbylé rozpuštěné čokolády a obalit ještě jednou/dvakrát.
Dobrou chuť!