Čokoládová pěna s avokádem
Honí vás mlsná nebo hledáte rychlý a jednoduchý recept na dezert, který vám zabere jen pár minut? Vyzkoušejte čokoládovou pěnu s avokádem! Pro tento recept jsme využili belgickou čokoládu s vysokým podílem peruánského kakaa (80%). Čokoláda patří do Fairtrade a BIO řady Chocolates from Heaven, které jsou vyrobeny v belgickém Ghentu v malé rodinné čokoládovně Klingele.
Vyzkoušejte další čokolády Chocolates from Heaven! Objednat můžete zde.
Čokoládová pěna je navíc díky přidanému avokádu plná zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek!
Tak mlsejte bez výčitek! :-)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
RECEPT /10 minut
INGREDIENCE
- 2 malá nebo 1 velké avokádo
- 200 g hořké čokolády
- 80 ml mléka
- 8 g kakaa
- 64 g medu
POSTUP
Příprava čokoládové pěny je ultra jednoduchá! Nejprve si čokoládu nalámeme na menší kousky, rozpustíme ve vodní lázni a necháme chvíli vychladnout. Mezitím si rozkrojíme avokádo, vyjmeme pecku a pomocí lžíce vyloupneme ze slupky. Poté všechny ingredience vložíme do mixéru a necháme mixovat tak dlouho, dokud nevznikne hladká pěna.
Hotovou čokoládovou pěnu podáváme s ovocem, ořechy, jedlými květy nebo s čímkoliv, co máme rádi. :-)
Dobrou chuť!