ČERNÝ ČAJ

ČERNÝ ČAJ

Vyberte si u nás z několika BIO/Demeter certifikovaných černých čajů z Darjeelingu od značky The Hampstead Tea. Černý čaj obsahuje účinné látky, které přispívají k posílení obranyschopnosti, což jistě oceníte nejen v chřipkovém období, zároveň dokáže díky obsahu přírodních povzbuzujících látek nastartovat vaše tělo i mysl. 

Všechny čaje jsou sklízeny výhradně ručně. Koupí produktu s certifikací Fairtrade/Demeter máte jistotu, že byly zaplaceny spravedlivé výkupní ceny surovin - takové, které plně reflektují jejich hodnotu a hodnotu lidské práce.

Pokud jste velkým milovníkem čajů, najdete u nás i výhodná balení sáčkových čajů.

Filtrovat

Výrobce

Výrobce

Příznaky

Příznaky
Na stránce
zrušit všechny filtry

JAKÝ JE ROZDÍL MEZI BÍLÝM, ZELENÝM A ČERNÝM ČAJEM?

Rozdíly mezi bílým, zeleným a černým čajem jsou zaznamenávány především mírou oxidace při zpracovávání čajových listů, tzv. fermentaci. Oxidace čaje velmi ovlivňuje vzhled, chuť a chemické složení listů. Díky oxidaci se listy liší – jsou zeleno-hnědé či téměř černé, mění se také výsledné množství kofeinu v čaji. Míra fermentace čaje ovlivňuje také jeho chuť. Pravidlo je, že čím silnější fermentace (oxidace čaje), tím méně antioxidantů a tím více kofeinu

  • Bílý čajbílý čaj, coby původní čínský nápoj, se vyrábí nejméně. Bílý čaj není oxidovaný (nebo jen minimálně), proto však obsahuje nejvíc antioxidantů. To také znamená, že bílý čaj nemá příliš výraznou chuť a obsahuje nejmenší množství kofeinu. Z těchto důvodů se bílý čaj považuje za ten nejzdravější. Bílý čaj má typickou jemnou, sladkou a jakoby květinovou chuť. Prohlédněte si naše bílé čaje.
  • Zelený čaj: populární je jak v Japonsku, tak v Číně. Zelený čaj je zralejší a oxidovanější než bílý čaj. Listy zeleného čaje se obvykle suší brzy po sklizni a to buď pražením nebo napařováním. Listy si zachovávají svou zelenou barvu, protože oxidace je stále ještě minimální. Prohlédněte si naše zelené čaje.
  • Černý čaj: nejoblíbenější čaj západní polokoule je černý čaj. Říká se mu tak, protože listy jsou zcela oxidované, což jim dává jejich tmavou barvu. Se svou silně aromatickou příchutí a vysokým obsahem kofeinu patří černý čaj k ranním nápojům. Čína a Indie patří mezi největší světové výrobce černého čaje – nejznámější čaj je Darjeeling. Prohlédněte si naše černé čaje.