Bezlepkový KETO chléb z kokosové mouky

Hledáte recept na zdravý chléb, který obohatí váš jídelníček a zároveň bude chutný? Vyzkoušejte bezlepkový chléb z kokosové mouky. Chléb je jednoduchý na přípravu, naučíte se navíc recept, ke kterému se budete rádi a často vracet!
Pro tento recept jsme využili náš BIO RAW kokosový olej Kulau, který neobsahuje laktózu, cholesterol, ani lepek.
Kokosáky si prohlédněte na tomto odkazu.
Chléb je vhodnou potravinou při ketonových/proteinových dietách!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
RECEPT /60 minut (příprava a pečení)
TĚSTO
- půl hrnku kokosové mouky Kulau
- 6 ks vajec
- 8 lžic rozpuštěného kokosového oleje
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 2 větvičky rozmarýnu
- 1 lžičku prášku česneku
- čtvrt lžičky soli
POSTUP
Všechny suché ingredience smícháme dohromady včetně rozmarýnu, který nasekáme nadrobno. Mezitím rozšleháme v jiné míse všechna vajíčka dokud se na povrchu nezačnou tvořit drobné bublinky. Do vajíček poté vmícháme rozpuštěný kokosový olej a necháme obě suroviny pořádně spojit. Nakonec postupně přidáváme suché ingredience. Výsledné těsto má tužší konzistenci, ale nebojte se - přesně tak to má vypadat. :-)
Těsto poté přendáme do menšího pekáčku nebo zapékací mísy, kterou si pečlivě vymažeme máslem nebo olejem. Pečeme v troubě na 170°C zhruba 40 minut - záleží na výšce a šířce pečící nádoby. Hotový chléb necháme po upečení ještě 10 minut stát a poté vyklopíme z pekáčku. Chleba je výborný jen tak na chuť, s jogurtovým dresinkem, lze ho také využít například jako přílohu ke grilovaným masům.
Dobrou chuť!